nuffnang

suri dalisa

suri dalisa

April 30, 2010

'BABY WITH BEAR / BALL GIVE AWAY


first nak bgtau..entry ni jd sticky mode yek...
dah lama tak join contest kan..
nak join..korang pandai2lah klik2 ye..



nice teddy bear ni..kira termasuk dlm list hadiah tak??
hehehe
alaa..korang mesti bkn sekali dua  masuk contest kan
standard lah ada syarat..so ai penuhi lah syarat2nyer..
- so mummy ayu..ai dah jd follower u dah lama yek..begitu jugak si noty netti tu..cuma yg bisnes netty tu baru add..coz baru kan..hehehe
- link tu...(x reti nak link kot mana ntah)
- udah tepek banner..
- gambo byk..tp ai letak terbaik wokkkkkkkk

kasi link para penganjur yg baik hati
http://mummyayu.blogspot.com/ - penganjur utama
http://nottinetticakes.blogspot.com/ - ini bisnes nyer..meh order2..

so finish ngan syarat meh tgk
 gambonya..


nama budak ni: SURI DALISA SAMSUDIN
umur: 1 tahun 10 bulan
Perihal gambo: ini lah lagak suri setiap hari..sampaikan papa dia dah takyah g exercise..exercise tgn je guna ball tu ngan suri..hehehe...korang abaikan betapa bersepahnyer umah aku yek..
ini kerana dek penangan cik suri ni

p/s: so sesapa ada terbaca blog aku yg tak brapa endah ni...korang meh lah join contest ni..kte peramaikan peserta ..biar pening kepala penganjur yek...

miss my lappy so much


planning for weekend...
  1. nak g tgk sale croc kat ikano - dkt je ngan umah aiiiiiiiii
  2. kalu sempat nak g menara lhdn tu..ada sale clark gak tu...-dekat gak tu...
  3. nak g lowyat -  if lappy aku dah sehat walfiat..rindu nak berblogging ngan my lappy tu
  4. nak cuci sume kasut2 n sandal aku termasuk yg suri nyer -  lama tak bt
  5. adik bongsu aku dtg - nak bwk makan mana yek...lama takmkn steak kat bangsar...
p/s: plan je..

morning2



morning2..pe lah nasib aku hari ni..
rasa malas...rasa letih..rasa lapor..
sume ada...

p/s: xde semangat nak keje..rasa nak dok umah basuh kain je...huhuhu

April 29, 2010

ketam masak lemak

ini kalu ma aku tau..
anak dia masak ketam..
confirm nangis..
hahahaha


balik keje semalam..
aku terus g kedai..
kononnya nak cari ikan aya..
nak bt singgang..pastu leh cicah budu..
sodap2..

alih2 aku tertgk ketam ni...
geram lak aku tgk..
terus beli dua ketam
balik tu terbalik dapur aku..
sbb nak bt ketam masak lemak
first time masak ketam..hahahahah

p/s: apapun bangga coz laki aku cakap sedap..siap tanyer aku beli mana..sedapppppppppp...tak sedor bini dia berhempas pulas balik keje masak ketam ni..hehehe..

uit??apa jadi?


morning2 ye uolls..
tetiba hari ni terbangun 5.30 pagi..
awal giler siut...
sempat lah basuh kain n jemur kain..
hari2 gni kan bagus...

ko tgklah kabinet dapur aku..
dah tercabut pemegang utk laci tu..
ko tau sapa yg bt...
ciiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkk suuuuuuuuuuuuuriiiiiiiiiiiii...
sabor je lah...

p/s: kalu cik suri ni marah2 sbb kan aku cuci pinggan..mesti dia akan tarik2 tolak2 laci tu..itu lah tragis nyer laci aku...

April 28, 2010

tenet laju..


tetiba lak baru kul 10.30mlm..
berukband aku laju semacam..
tp aku malas nak post entry..
tunggu esok je lah..

kalu rajin..mlm2 karang...

p/s:ini pun nak bgtau gak ke??sengal2...

jamuan pertukaran staff


pepun tahniah ler..
pada yang dapat bertukar..
syok2 ye leh blk kg ..
aku ni? still jadi penduduk tegar kl..
huhuhu


saat menanti ucapan dr staf yg bertukar..
sib baik bos sengal aku tak berucap..dia meting luar..


ini gambar pn dana...
lagi 4 bln ...beso lah perut tu..
tak sabor nak tgk..


jamuan ringkas tp amat menyelerakan..
fail diet aku hari ni..


jemput2..jgn malu2..
sapa malu dia rugi lah..
best jugak asam pedas ni..


oklah.ini aku..
pose selambak je..
itu baju utk kenduri paksu aku bln 6..
tp aku dah rasmi wat g keje..
aci je kan...


telor asinnnnnnnnnn
nyummy ni wok..
 

sambal belacan..masam..kurang pedas..


ini pinggan staff yg nak bertukar tu..
ala dekat je..selangor je..
hehehe


tgklah..kenyang kan..

akim af7 feat cik suri


layan suri miming lagu akim jap ye...

sex and the city 2 movie



morning2...

meh tgk trailer lagi..
sex and the city 2 movie..
aku suka bangat
huhuhu...
kuar 27 mei..kira bln 6 gak lah aku tgk..
tak pernah miss tgk si sarah jesicca parker ni..

p/s: bl nak p beli perfume covet jesicca parker ni..

April 27, 2010

still on 5s


kesibukan buat 5s..
actually malas tahap gaban...
lebih2..sorang pompuan ni..
dok cam lalat suruh aku bt 5s..
itu ini disuruhnyer..
aku bt dekkkk je.....


tempat cop aku...
bukan byk pun..
itu pun nak kena tagging..


sudut fail2..
kabinet ni belakang tempat duduk aku..
so terpaksa lah bt..
orang yg tukang incharge..
dok dalam bilik (keje pangkat sama ngan aku..tp kabel beso2)
tp tak disentuhnya coz dia suka ngan stor lagi

p/s: bila audit betul2 nak dtg??aku dah serabut dah ni...

eclipse on 30 june 2010


u all layan lah trailer eclipse movie ni..
movie ni memang confirm mama nak p tgk wayang..
coz bf mama robbert pattison kan berlakon...

actually utk citer eclipse ni...
mama dah baca novel..so dah tau jalan ceritanya..
cuma nak bagi si robbert ni explain lebih skit melalui lakonan dia..
hehehe..perasan

citer ni confirm best bg yg dah tgk twilight n new moon..
kira ni episod 3 ler...
best2..tak sabo nak tunggu 30 june..

p/s: kalu robber pattison nak geget mama suruh jd vampire..i rela u...hehehehe

handbag

morning2..
meh tgk apa yg ada dlm handbag mama..



ini kira dah abis kemas dah ni..

p/s: handbag baru..stil kemas..

April 26, 2010

anak dara ai breakfast...

hal weekend hari tu..


oleh kerana...mama si suri dah tempah cupcakes coklat..
so breakfast suri ialah...
coklat cc with fresh milk..
hehehe


makan ngan happynyer...sedap weii...
cc coklat basah2 gitu...
bfast sambil2 tgk tv..

p/s: senang hati..bgn pagi dah ada bfast utk anak dara aku ni..kalu tak...suri dah merungut nak nasiiiii...hehee

soping lagi..


my new crocs shoes..
naper yek aku ambik itam..
sedangkan byk lagi warna lain...
sengal..

p/s: ingat kan nak guna voucher crocs rm20...pastu bl nak byr..org tu cakap..kak, voucher ni takleh guna kat midvalley..kat tempat2 lain leh..ceh...buang karen je..

nyuummmmyyyyy


dminta tuan puan..
tgk je yek..
jgn telan air liur lebih2..


tekak aku yg nk sgt mkn cupcakes..
ditempah khas dr notti netti


ini lak cheese cake..
amatlah nikmat menikmati di kala sejuk2 beku...

p/s: abaikan ketidakcomelan ...actually comel je kek ni...tapi..coz laki aku bwk kete turbo yek g keje..jadi lah turbo cheese cake n cupcakes si nett ni...

naper yek??



naper yek..sejak dua menjak..aku malas gilo nak g keje...
huhuhu...
nape?
naper?
naper yek???

p/s: aku rindukan suasana ofis di cameron highlands dulu.....aku rindu..aku cinta...

April 22, 2010

kembali berblogging


hehehe..
since lappy masuk spital
terpaksa aku gode2 laki aku nyer pc
sib baik dpt siaran berukband ni
kalu tak aku yg jadi berukband ni..

p/s: blogging ini sbg peneman di kala kebosanan di malam hari tika laki aku kuar g lepak n cik suri tido

aksi drift suri


ko tgklah suri..
puas2 ..dalam stroller pun papa dia kena drift..
hehehe

p/s: cam2 ragam anak dara ku ni..

biskut lemak cecah air milo



tgh2 syok2 tgh malam..
tetiba perut berkeroncong..
apa lagi kan..
biskut lomak kan ada..


sedap..lama sudah tak cecah2 gni ...

p/s: aku rindu lappy asus aku..bila ko nak balik umah ni???

menemani suri yg mc...

alkisah....
semalam..rabu kan..
aku teman cik suri kte..
actually suri demam hari selasa dah..
tapi hari selasa aku ada audit 5s..
xdpt nak cuti..
so smlm kena lah cuti teman suri..


cik suri yang baru lepas mandi..
tgh melentuk..tp jgn silap..


tp bukan sebab demam yek..
sebab tgk klip video si stacy ni...
suri minat giler..


apa lagi ambik kesempatan..
tetiba dtg rajin aku ..aku goreng mee hoon ..
actually dah tapau bubur ayam mc..
tp si suri ni lebih selera kat mee hoon aku..


suri dah tak demam dah semalam...
cuma aku teman kan jugaklah..
nak make sure suri betul2 sehat...
abis licin mee hoon aku..
sodap yek suri..

p/s: teringinnak jadi mama moden..pepagi bangun bt breakfast utk family...tp aku ni payah betul nak bt benda2 gni..time ada angin rajin je baru bt..

April 20, 2010

cloth diapers vs mamypoko


halo kawan2..
mama ni tgh dok plan nak pakaikan suri CD ni..
sesapa yg dealer tu ..tinggalkan jejak korang yek
for ur info..suri ni 14kg dah..tp bln 5 ni baru nak masuk 2thn..
boleh ke?sempat ke????
apa brand yg bagus..???..murah??? n berbaloi2???
tq ...

p/s: bkn kedekut nak beli pampers..tp pk long term...

untuk my ma...



ada something yang nak kena pos utk my ma...


jeng2..
ma, ni kain leh bt baju kebaya pendek or baju kurung moden je..
n ini fresh from Bandung yek...

p/s: since ma mesti nak vogue g kenduri pokyoh nnti..mi bagi ni lah..
      kain pasang oren ada beli tapi cam tak lawa je...so bg yg made in bandung ni...muahhh
     (my ma ada facebook terkejut aiiiiiiiii)

keterujaan suri..


selalunya kalau g midvalley..
kalau aku dok melalut dlm charleskeith..
suri mesti dah tunjuk2 keluar
air pancut ni ler..


so hari tu bagi lah chance kat suri..
sementara papa dia smoking..
tak berganjak tau..

p/s: suka bila anak kite teruja kan...

April 19, 2010

charleskeith


introducing my new handbag..
alhamdulillah..
akhirnya dpt gak tukar new handbag..
papa belanja ni..
tq papa..belanja lah lagi yek...

p/s: seronok dpt new handbag..baru hati rasa pueh..............

junior kelantenese...


gambar2 comel suri...
junior kelatanese...
tp
cik suri lahir di sgor..
camner tu??

p/s: papa suri g tgk n9 lawan kelantan di stadium paroi..sib baik menang..kalu tak memang aku booooooooo..dpn2 pintu umah..hehehhe

sedih..


aku sedih ni wei..
tapi bukan sedih kerana sesapa..
sedih my lappy kenal masuk spital asus..
ada penyakit yang takleh dirawat di klinik lowyat tu..
aduiiiiiiiiiiii...potong stim nak berblogging..

April 17, 2010

my baby2


tgk my two lovely baby ni..
hehehe
cik suri layan lagu english song
song utk budak2...
tp aku yg lebih2 nyanyi..
hahhaha

p/s: ingat besday suri nk bg lappy...tp nenek dia cakap nak bagi gak utk besday suri..so cancel..apa yek aku nak bg ke cik suri besday yg no2 ni..???

gedik2 suri


ini anak solemoon yang terlepas..
gedik bdk ni..
dah ler tembam..
berlari2 pun cam2 style
x sempat mama nak videokan ..
gaya cik suri lari..
kelakar siut...but gedik pun ada..
hehehe

luncheon hari jumaat


as usually..kalu hari jumaat gakkkkkkk
of course lah kaki aku melangkah beso
lebih2 puan dana dah blk bekerja kan
hehehhe
welcome back ye puan dana...

so luncheon ingat nak g jj wangsa maju...
n ingat nak melangkah ke klcc..
aku dahkemaruk dah beli handbag ni..
sib baik gaji minggu depan weiiii
last2 p care4 wangsa maju je..
layan...........


ini picture wajib kami
luncheon di delifrance
so far i like soup n garlic bread diorang..
yang lain...i kurang skit...


aku nak snap logo delifrance..
puan dana interframe lak
ini muka version yang dah kawen yek..


kenyang wei...
aku kedarah beef lasagna n dana set pasta..
leh dtg lagi..sedap..


meja kat delifrance ni kecik
so terpaksa lah hasil rembatan kat nagoya (yg aku beli kain pasang warna oren tu)
dok atas kusi gak..
kusi 3 tapi meja ciput je..

p/s: ada mini jualan thai kat care4 ni...as usually beli baju n seluar..murah wei...made in siam...

g lowyat lagi..


hari ni..sabtu kan...
sodak ni kalu dpt bangun lambat kan

but today nak p lowyat lah
aku nak p ngadu...my bb asus ni xmasuk charge lah..
aduyaiiiiiiiiiiii

baru beli beb...syg ini lappy...

lepas p lowyat..papa nak bwk jmp kwn dia..nak mamam2 borak2 sambil dorang nak kenal suri..
meh lah kenal anak dara gedik aku..

jap g nak bg suri pakai baju pe yek.
bagi pakai baju yg cheeky2 skit..hehehe
aku lak? nak pakai baju yg aku beli di care4 smlm

p/s: rabu hari tu..papa cakap nak p paroi ...nk tgk bola n9 lawan kelate..but tak jadi...takde geng..aku dah imagine aku ngan suri bersantai di seri mesia dah..sambil2 makan2 ngan adik bongsu aku...

April 16, 2010

cari kain warna oren



luncheon tadi..(hari ni kan hari jumaat..lama ooo rehat)
aku p cari kain pasang...
kena cari warna oren lak tu..
mak ni..mana lah reti beli kain
asal oren je..oklah tu kot..

so rembat dua pasang..
aku n ma aku satu...

opps..ini utk dipakai di kenduri kawen paksu (blah pompuan) aku yek..

p/s: fuhhhhhhhh ..lega dpt cari..isnin antor tempah je...n post kat ma aku...

anak tekak


naper lak tekak aku tetiba je rasa nak makan roti boy ni..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa

p/s: nikmat nyer kalu dapat...

tray utk 5s


ini tray dibeli di ikea..
bos2 p beli utk anak buah yek
tp anak buah bagi duit...
heheehe

p/s: tray ni aku 'mtk' beli dua..satu di ofis..satu di umah..hehehhe

April 15, 2010

oh pening2 ngan 5s


wah ...hari ni ada dua entry je ni
apa kes??
actually hari ni satu hari bz giler kat ofis..



tau mama bt pe??
bt 5s dalam ofis ler...
dok bt sticker2 nak wat tampal utk rak belakang mama ni...
kelmarin 2 hari dok shred je keje...
dibantu oleh puan dana, en izam n pn hariah..
yg lain goyang kaki je....

tp mulut asyik cakap ktorang ni lambat bt keje
iyelah..kitorang ni dlm masa yg sama bt keje ofis gak..

apapun esok lagilah nyer
khas utk bt 5s..mama tak mo bt keje apapun
coz isnin ada pra audit dah..

p/s: xpraktikal je gomen bt 5s...coz cam menyusahkan je...ofis dah 125 thn usia...camno nak 5s nyer

entri terbaik mamasuri