nuffnang

suri dalisa

suri dalisa

Oktober 28, 2010

penyokong fanatik.............kaki lenguhhhhhhhhhh


tetiba lak..penyokong kelate dok umah aku...
hehehe..
idaklah...itu adik2 papa den..
diorang semangat wei..datang jauh dr kelantan nun..
nak nengok bola kelate vs n9..sabtu ni...
apapun gud luck lah kelate yek..

sejak berbadan beso ni..bukan berbadan dua yek..
kaki asyik lenguh2 je..
agaknya..kaki2 aku ni dah tak mampu nak menampung berat ku yg comel ni..
hari2 aku berazam utk diet..
tapi bila time makan je..aku laju dok pk nak makan pe..nak makan kat mana..
ini pun baru balik makan chicken chop kat bangsar..
so camno nak diet...

kalu dikira2..dah nak masuk bulan 11..
dah leh start bye2 kat 2010 ni
tapi body ku tetap maintane gomok..
aduiiiiiiii
bila lah nak kurus yek
aku rindukan body ku yg chubyy comel dulu
even aku chubyy..aku adalah penari terbaik bt cikgu ku..
hehehhe

klah..nak tido...
anggaplah entry ni entry utk dodoikan aku tido..
badan letih..tapi mata stil terang lagi ni..
huhuhu

p/s: esok ada potluck di ofis...mula ingat nak bawak kek kukus coklat..tapi last minute aku diarahkan bawak nasi seperiuk ..so bawak nasi je lah...hehehe...
p/s: bt adik2 ipar ku sayang..akak ko ni bt sardin je utk korang dirumah yek..itu je yang ada di dapur..heheehee

blog personal aku


korang kalu boring2..
nak cari blogger/kenalan baru..
nak soping2 ke
korang g je blog baru aku ni..
kat sini ada list2 blog yang aku follow dan juga blog yang selalu aku jalan2...
blog ni baru bt je hari ni..
dok pk2 camno nak kurangkan keberatan blog aku utk downloading..
so senang bukak je blog baru utk list2 blog..
lagipun freee kan...


p/s: sesapa nak suruh aku add kat blog ni..bgtau je..aku akan letak je..free of charge...orite bebeh...

Fish spa


selalu je aku dengar pasal fish spa ni..
huhuhu..
ala..ikan yang gigit2 manja kat kaki kte tu..
kebetulan kat tiara beach resort tu ..
ada pulak fish spa ni..
apa lagi cubalah..
setengah jam rm 15 je..harus cuba kan...
layan


kaki ku yang mulus itu..
telah digigit2 manja oleh ikan yang kecil2 tu..
perasaan aku???reaksi aku???muka aku??


itulah muka aku..
dari start aku rendam kaki
gitu je lah muka aku..
tergelak2 aku
aku menahan geli..
ya ampun..takmo dah..
rasa nak terkencing aku bila digigit2 manja gitu
aku rendam tak sampai 10minit..
kalu lebih lagi..ada aku terkencing situ je..
hehehe

p/s: aku ni tak tahan geli..kalu orang dok belakang aku ..tercuit sikit je aku..abis tersembur kata2 lucah..hahhaha..inikan pula ikan2 kecik ni..len kali no more fish spa..geliiiiiii

Oktober 27, 2010

Giveaway - saya nak beg itu



sangat suka dengan give away ini..
sebab mudah n senang giler bangat...
-dah jadi follower pun
- dah cut paste banner pun

so jom join sekali : giveaway-saya nak beg itu

bertambah2 penat



baru je tulis dalam post sebelum..
aku penat..
aku tengah serabut..
aku tengah emosional..
tetiba bila tengok spek aku camni..
lagi lah aku penat..serabut..emooooo
sabor jelah...

p/s: tadi tawakal je bawak kete g keje tanpa spek..jangan riso..kete2 sume nampak..tapi tulisan2 sume tak nampak..sib baik dah hafal jalan g keje..hehehe

penat


baru balik dari pd ni..
nak updated blog tapi kemalasan campur penat..
handphone aku lak tertinggal dalam kete adik aku..
rasa lost lak bila takde hp..huhuhu

kepala lak tetiba angin pasang..
serabut tetiba..
orang keliling sume tak betul..
aku jadi emosional sorang2...
cakap dalam hati pun sorang2...
huhuhu..

Oktober 23, 2010

kegedikan anak2 sekarang



aku rasa..kalu aku time kecik2 dulu..
kalau ada orang nak ambik gambar aku..
mesti aku akan tengok kamera sambil mata takmo berkelip2...
tapi ini budak sekarang..
bila nampak kamera je..
terus kegedikan tu terserlah..
konon2nya model born to be..
sabor jelah...

Oktober 22, 2010

alkisah langsir aku


sedang aku baru nak tido..
sedang aku nak ulik diri sendiri utk tido..
tetiba aku terpandang kat langsir aku yang dalam bilik ni..
tragis pulak bila tengok..


langsir dua ketul ni dirembat di giant..
tahun 2008..time preggy kan suri..
aku kan bunting pelamin


bila aku amati..
kesian betul langsir aku..
dah ada dua tone rupanya..
bahagian atas tu dah pudar2 dah..

p/s: tiada mood utk menempah langsir lagi..tengah tunggu papa den beli umah baru kte tempah langsir cun punyer...heheheh

siap booking


kalau nak tau..
sapa yang keje gomen ni kena cukupkan 7 hari kursus..
baru lah leh ushar2 nak dpt apc...anugerah khidmat cemerlang tu.....
but aku dah dpt dua thn lepas..so aku tak mengimpikan pun dah...

thn2 sebelum aku selalunya ada byk kursus utk attend dalam setahun..
but sejak ada anak sorang ni..
aku cam dah malas nak g kursus...

but takmo lah laporan prestasi tahunan rendah..
so paksa jugak diri utk attend..
kebetulan /tetiba ada panggilan utk taklimat bahagian kewangan..
dah memang aku sorang je bt kewangan kat ofis tu..
aku lah kena g...

dan stil bernasib baik..dekat je taklimat tu..
kat pd aka port dickson..hehehe
dkt ngan adik bongsu aku blaja poli situ..hehehe
so apa lagi..sonoklah...

yang best aku nak bawak cik suri...
siap import 2 babysitter dari kuantan..
ma aku n adik aku no 2..pluss adik aku yang kat poli tu...
hehhhee..byk senang...
papa den byk job masuk lah..so kasi tinggal je..hahhaa


taklimat aku adalah di corus paradise hotel...
3 hari 2 malam...


n utk cik suri, ma aku n adik2 aku...
aku kasi booking di Tiara Beach Resort..
3hari 2 malam gak...
aman idup nak taklimat...hahaha...

nnti2 aku updated yek...

p/s: aku ada baca corus paradise tu hotel lama..so jgn terpedaya dengan gambo dlm tenet..sama gak ngan tiara beach resort tu..but the real nnti aku kasi updated nnti yek
p/s: tiara beach resort tu..aku pernah berkursus n tempat dia memang cantik coz ada pool beso..tp sayang tiada pantai di situ..
p/s: utk kali kedua papa den mengingatkan utk 'tidak' membawa suri ke pantai port dickson..coz ada buayaaaaa...hehehe

Oktober 21, 2010

muka bulat saya


alhamdulillah..
walaupun muka bulat n body bulat ..
aku still bernafas...
layan je lah minah gedik ni..
pepagi dah snap gambar sendiri..
penuh berperasaan betulllllllll...


ini nak panggil apa yek??
baby face??
bulat face??
walaupun muka ku bulat apabila memakai tudung ala2 syria ni..
tapi hati aku puas..
so aku pakai lah..
orang nak mengata..mengatalah..aku bagi free dosa kat ko...


konon2 nak lah snap muka yang kurang bulat..
hehehhe..boleh lah labuuuuuuuuuu...
at least ko ada muka gak..

p/s: buat kawan2 ku..muka ku tak bengkak pun apabila bermake up...ada orang tu siap bercucuk buntut...konon muka bengkak sbb make up....bt lawak betul...ke muka tu memang tak lawa..hahaha

dua gadget baru papa


ok..ini tengah2 bulan okkkkkkkk
n duit dalam purse aku pun ada beberapa puluh je..
but papa...still ada sen2 lagi..ahaks..
meh layan dua gadget baru papa den ni..


aku tau..hajat di hati papa den nak rembat blackberyy..
but apa kan daya..duit tak byk..
hp papa lah dah teruk sangat..
so nokia ni jelah...rm250 je..
takde wifi..takde pe pe yang best..
kata papa..orang call..n dia dengar orang cakap dah cukupppppp
kalu aku jgn harap nak beli..ahhahah


second gadget..
skrin ni hah..disebabkan monitor lama dah blur2..
nak tengok tulisan pun takleh..
so dengan mata tertutup...papa kuarkan duit membeli skrin ni..
hehehe..rm410 okkkkkkk
kalu bagi kat aku..leh aku berpoya2 kat klcc kot...
huhuhu

p/s: apa dah rpp port dickson..aku dah book n fax booking hari selasa..tadi baru bgtau dah full book..hari tu cakap available..aku marah ni...terpaksa aku bawak suri tido di tempat hotel aku bertaklimat nnti..huhuhu..

Oktober 20, 2010

rabu


hari ini adalah hari rabu..
kalu time gni ..middle of the week..
aku memang malas..
aku memang tak de mood nak g keje..
sume lah takde mood..
huhuhu...

p/s: ahad ni aku ada taklimat di pd..so plan bawak cik suri bersama lah..ahad sampai selasa..papa tak dapat ikut...ada keje nak setel..so terpaksa import nenek suri..huhuhu

Oktober 18, 2010

tawaf @ midvalley vs exercise @ midvalley

kan aku ada cakap..
sabtu yang boring kan...
ahad lak...ambik ko...


aku ngan suri..menemankan papa den hari ahad hari tu..
papa den ada keje di ofis..(ofis laki aku depan midvalley, northpoint tu je)
so apa lagi..melepak aku di midvalley...
dari kul 4ptg-9.30mlm


nak soping2 duit takde..
melayan suri je lah kat game dalam jj tu...


cam biasa ..kalu weekend mesti ada exhibition kan..
aku ngan suri cuci2 mata kat pameran koko and pameran kawen2...
cuci2 mata je wei......

gambar atas adalah gambar buah koko..
ada ke patut..cik suri nak coklat yang mengalir dari buah koko replica tu..
sabor jelah...


tempat wajib suri kalu g midvalley
apa lagi..air pancut lahhhhhhh
suri lak cam tau2 je mana tempat tu...
kasi suri tengok air pancut kejap..
pastu sambung cuci mata kat butik coach kat garden..
cuci mata je wei..nak beli tak mampu...

p/s: summary leh dibuat..kaki aku penat giler tawaf satu midvalley..abis sume butik aku masuk...bt2 muka tak malu jer terjah
p/s: cik suri sudah pandai berwindow soping cam aku..setiap butik kasut aku masuk mesti cik suri sibuk tunjuk2 kasut mana yang cantik utk aku...
p/s: aku berkenan kasut keje di butik zara lahhhhh..camno??rm199..bila zara ko nak sale?ko kan kalu sale mesti kow2 punyer.............i likeeeeeeeeeeee
p/s: aku menyampah kat crew pameran koko tu..alkisah ada badut yang bagi belon kat budak2...aku nak beratur tapi q dah panjang..so aku ngan suri masuk dulu kat tempat pameran..bila dah kuar..aku g lah balik kat badut tu..minah tu leh kerek kat aku ..siap cakap..masa badut bagi belon tu dah abis..aku cakaplah..bagilah satu anak aku nak..dia cakap takleh..apa lagi..aku siap cakap..ko ingat aku pelahap sangat belon ko..senyap minah tu...dia paham ke tak lantak ko lah...janji aku pueh hati cakap..mcm lah aku tak mampu nak beli belon tu...kalu laki aku ada..mati kena maki lagi minah tu..nak bt pameran bt elok2..muka kasi baik..jgn kerek..pameran koko mcm cap gomen tapi crew2 mata sepet..menyampah..

kulit selembut bayi....


korang kalu nak kulit kaki selembut bayi..
korang ikut langkah2 ni yek..


ko tengok kaki cik suri ni..
ko ambik lah lotion bebanyak..
kasi tabur kat kaki korang yang berkarat tu...

sapu lotion dari atas ke bawah..or dari bawah ke atas..
jangan riso tak effect apa2 pun


kalau rasa tak tau brapa banyak nak letak..
portion tu lebih kurang seperti gambar di atas...


jangan guna sebelah tangan je..
guna dengan dua2 belah tangan yek..
nak guna jari kaki pun boleh
baru afdal...

dah siap lotion dikaki..
baru mintak ngan mama utk lotion yang lain..
bukan pe..ini akan menambahkan lagi seri di kaki...
ambik berkat...

p/s: banyak lah hang punyer berkat..
p/s: tabiat suri suka bt pe2 di belakang aku..bila dah salah..bt2 mintak izin ngan aku..last gambar tu aku dah siap bebel2 kat suri..tp dia leh cakap..'mama ..ee nak lotion leh??mama bagi kat ee...'gerammmmmmnyer...

Oktober 16, 2010

sabtu yang boring lagiiiiiiiiiiii


sabtu yang amat2 boring.........
papa den bekerja hari ni......
aku kena tinggal ngan suri.......
n paling best asyik terpekik terlolong ngan suri.......
suri ni memang byk2 pfeel.....

satu hariiiiiiiiiiii dok umah ..
tak jejak tanah pun lagi ni..

p/s: suri..weekend depan kte cuti2 mesia lagi..tapi tempat adalah tempat dah biasa g...hehehehe

bajet 2011 vs bajet aku

sengal betul bajet semalam
rasa cam takde effect pun..
melainkan nak bt projek baru..
itu projek2 tingkat2 tinggi2 tu..
untungnya bukan orang macam aku...
untungnya pada orang yang sememangnya dah untung n bertambah untung2...

dah ler bonus takde...
dapat 500 untuk elaun anak sekolah..
oh tragis nyer...
kalau suri sekolah pun rm500 tu macam lekat celah gigi je wei...

apapun..
bajet aku thn dpn ialah membeli umah...
harap2 dapat lah..

p/s: papa..mama sebagai isteri tidak dapat membantu awak dalam mempertingkat ekonomi keluarga kte..sebab saya bonus pun takde kenaikan gaji jauh sekali..sorry yek...

125 TAHUN JUPEM

sticky mode: scroll lagi lagi bawah

salam yek sume..
bt2 kawan2 yang berada di sekitar jalan semarak tu..
or keramat..or setiawangsa..
jemput lah ke sambutan ulang tahun ke 125 jupem..
nak tau lebih pasal jupem..
meh datang sini yek..
3 hari je..

(sumber pic: dari email jabatan..)
xkuasa nak bt sendiri..ahaks..

Oktober 14, 2010

m3nu kami dua beranak


pabila kami ditinggalkan oleh papa den..
of course mama dia suka..
sebab takyah masak..
hehehe..jahat betul..
but..
aku kan mama mithali..
so masak lah jugak..tapi simple2 je
layan


ini adalah saat2 budak comel ni kena tinggal..
papa den g tengok bola wei..


menu simple aku..
aku panggil mee batang..tapi rasanya orang lain panggil mee lidi..
ada orang cakap..bila aku panggil mee batang..ada berbau lucah...(gilo ke apa)


nasi goreng bodo2 je utk cik suri

p/s: sekarang dah jarang masak berat2 waktu malam..
kesan nyer perut papa den dah kurang buncit..papa den yang cakap..
(rupanya buncit selama ni yek)hehehe...

Oktober 13, 2010

gigi ku yang tidak cantik


feeling2 di hati ni..(memang takde keje kan)
tingin nak gigi cantik ...
gigi ku tak cantik..
kalu nak tau camno bentuk gigi aku..
ko g tengok misha omar masa sebelum dia pakai braces tu..
gigi aku cam dia lah..but..gigi dia versi besar..gigi aku versi comel je gitu..
iye2 je sebut misha omar kan...


actually si misha tu sama blaja ngan aku masa blaja di unitar..
pernah lah dia berguru dengan aku tentang statistic tau..
hehehe..aku ala2 teror lah konon time tu..
hehehe
lupakan si sha tu (misha omar)
dia pun dah ada kerjaya kan..
cuma lama dah tak jumpa dia..
almaklumlah dia artis ternama..aku artis kurang ternama..ahaks...
pe pun..adakah belum terlewat aku nak gigi cantik???

dagu dua lapis

(credit pic : beautifulnara)

agak2 korang sapa pompuan dalam gambar ni???
dah tau??ok2...
aku tersenyum tengok dagu dua lapis dia..
even dua lapis..still comel je..
ini lah wajah seorang yang baru bergelar ibu..
macam aku dulu..ahaks..
p/s: gambar di atas..bunga cinta lestari..tak kenal..sudahhhhhhhhhhhhhh

Oktober 12, 2010

ditinggalkan lagi...

mama yang ditinggalkan lagi..
suri yang ditinggalkan lagi...
papa pergi stadium shah alam wei..
tengok bola..kelantan vs selangor..
sapa lah menang agak2nya...

apa benda kat atas..
ini jemput2 pisang malas versi mama..
standard lah mama kalu bt jemput ..mesti ada itam baru feeling2 best..
hehehe
bila papa den takde..
weekday kan..so malas lah nak prepare dinner
just bt jemput2 pisang je utk kami berdua..
mama pun leh diet gitu...hahaha
tak abis2 diet kan...
p/s: kebosanan kat umah sebenarnya...

Di Mana kan Ku Cari Ganti


Di Mana kan Ku Cari Ganti

Hendak ku nangis
Tiada berair mata
Hendak ku senyum
Tiada siapa nak teman

Kalaulah nasib
Sudah tersurat
Begini hebat
Apa nak buat

Di mana kan ku cari ganti
Serupa dengan mu
Tak sanggup ku berpisah
Dan perhati patah, hidup gelisah

Alangkah pedih rasa hati
Selama kau pergi
Tinggalkan sendirian
Tiada berteman dalam kesepian

Dunia terang menjadi gelita
Cahaya indah tiada bergema
Keluhan hatiku membawa derita
Kini kau jua tak kunjung jelma

Di mana kan ku cari ganti
Mungkinkah di syurga
Untuk kawan berduka
Menangis bersama, selama-lamanya

-P.RAMLEE-


p/s: aku suka tengok movie2 p. ramlee ni..tak pernah puas ...so sekarang kat astro..mana2 channel ada je movie arwah p. ramlee ni..
p/s: aku kan penari tradisional dulu..dulu yer...sekarang dah insaf...aku teringin nak menari ala2 dayang2 macam citer pak belalalng tu...yang menari kat istana tu..time hero jumpa heroin..hehehe..gedik tak abis lagi uuuuuuuuu...
p/s: lagu atas tu aku suka nyanyi bila aku feeling2 sedih..uhuk2...

angan-angan


di pembukaan tahun 2010..
aku terlalu idam2 kan longchamp ni..
nak giler pun ada bila tengok orang lenggang lenggok membawak nyer..
yes..simple sangat kan..
but aku rasa cam gorgeos je..
hahaha


aku dok kira-kira nak ambik yang bilberry or red ni..
comel kan..
bayangkan aku lenggang lengong membawa long champ Le Pliage ni..
jap aku bayangkan..
yes..dapat bayangkan..
huhuuhu


tapi apa yang dapat tahun ni...
handbag dari charlesnkeith je..
cian kan aku..

p/s: agak2 papa den baca tak entry aku ni...pa..long champ satu..hari tu nak kirim kat nana..but tengah nak raya..duit takdo ..terpaksa memendam rasa ni..huhuhu

Oktober 11, 2010

tukar warna lagi...


di kala aku melayan karenah suri ni.
terasa boring lak wei..
tetiba rasa nak tukar warna background blog aku ni..
selalu2 nyer cam cair gitu kan
tapi kali ni..mata aku tertarik kat warna terang tapi gelap..
camnor tu???
nak describe pun tak reti kan..
korang kalau sakit mata bgtau yek..
aku rasa comel je..

p/s: biasalah aku..angkat bakul sendiri..ahaks...









aku rindu

tetiba jiwang lak..
xde maknanya..
aku rindu saat2 bercuti di pangkor tu..
rasa bercuti kat sana rasa tenang..aman..damai..
meh layan sisa2 gambar yang ada..


korang jgn tengok gambar aku ngan suri...
korang fokus air kat belakang tu yek..
hijo..


saat2 terakhir..kembali ke jeti utk balik lah..uwahhhhhhhhhh


my doter..my soul..my dream..my inspiration..my?
apa2lah sume utk suri je..


mama comel with doter yang comel..


yang sebenarnya..
aku rindu kat benda alah dalam gambar tu..
aku rindukan bilik di pangkor tu wei..
katil yang empukkkkkkkkkkk
bathroom yang cantik..

p/s: bathroom umah aku sekarang sekakang kera je..ni kalu mengadu kat papa den confirm dia jawap..itulah dulu naper tak kawen je ngan orang kaya...sabor je lah..

syawal..bye2..


last jumaat..
hari terakhir kte untuk bergumbira dengan open house kan..
so last n penutup..
jamuan raya di seksyen aku sendiri..
layan je lah..


diantara lauk pauk ialah mee hoon soup, nasi impit kuah kacang, nasi tomato, koktel, kek kukus


dalam banyak2 makanan..aku suka kek kukus moist ni..
aku akan mencabar diri aku untuk membuat nyer..
bila..coming weekend..insyaallah..


again my feveret..
koktel ni..hehehe..sebab paling senang..
campur susu cair, campur buah2 dalam tin, campur laici dalam tin..
dah siap..

p/s: babai syawal..tahun depan harap2 dapat beraya di umah baru..ahaks..berangan tak sudah..

ngok punyer blog...


versi entry pendek..
blog nak loading amat2 lama..
still tunggu tak kuar2..
naper ni??

Oktober 09, 2010

sabtu yang boring

agak2 kalau hari sabtu korang bt pe yek???
aku kalau hari sabtu memang hari mengemas dan mencuci baju lah jawapannyer..
kenapa?sebab hari biasa aku xde makna nak mengemas bagai
hanya cuci baju je tiap2 mlm...

cam biasa rutin hari sabtu..
bangun pagi aku akan menyapu satu umah..
mana2 mainan suri akan aku kemaskan n simpan
but cam biasa lah suri akan tolong kemaskan balik..(sepahkan lah wei)
lepas tu aku akan mengemop satu umah..
letih nye kan..
sib baik umah apartment kecik2..
kalu teres dua tingkat camno???ahaks..

lepas tu baru lah aku dok godek2 kat dapur..
tengok2 apa yang patut...
macam hari ni..lauk tarak..
so aku masak nasi then lepas tu aku goreng nasi..
simple je weh..letak bawang putih bawang merah...
letak kiub ikan bilis then telur dua biji..
siap nasi goreng aku..
suri siap menambah makan...

hhhuhu..
itu sume dari pagi ke tengahari..
then tengahari???lunch memang tak masak lah..
nasi goreng ada kan..kasi abis sampai petang..
so relak2 bukak facebook...
then?????????
ahhhhhh....kembali boring...kembali bosan...
agak2 tengahari2 camni apa yang best?????/
tido kot..hehehe

p/s: eh tetiba cik suri takde dalam list keje aku kan...takde maknanya..sbb cik suri tu bukan keje ok..tanggungjawab..hahaha...ayat tak ingat kan..
korang camner lak??boring tak??

Oktober 08, 2010

ini ialah e-bat suri...


e-bat? apa benda pulak lah mama suri ni merepek kan...
aku tak merepek ok..ini adalah panggilan suri kat new teddy bear dia...
sepatutnya minieeeeee...tapi dia panggil e-bat..
so e-bat lah kitorang kena panggil
layan lah
senyum melirik2 kan..
dah lama papa dia cari minie ni..


akhirnya si papa jumpa jugak di world of cartoon , midvalley..
aku rasa si papa den ada jumpa di mana2..mayb tak ikut spek dia..
laki aku ni particular sikit..

ini budak happy dapat e-bat..

p/s: ingat suri tak minat kartun..tapi bila tengok kartun mickey mouse and the geng..teruja je..siap marah lagi kalu iklan..hehehe...i love u sayang..

Oktober 07, 2010

tiada kata


tiada kata yang dapat aku lafazkan..
betapa aku sibuk untuk menyibukkan diri...
sabor je lah..

Oktober 06, 2010

marathon versi mamasuri


huhuhu...
balik keje semalam betul2 aku buat marathon kat rumah
kalu betul2 berlari bermarathon ni..
confirm lah aku akan slim meling...
but marathon aku ni tak akan jadi slim nyer
kerana marathon aku adalah mengadap.............................tv lor...

marathon pertama
cerita : chinta
6.30 petang hingga 7.30 mlm

marathon kedua
cerita: embun mutiara
7.30 mlm hingga 8.00 mlm

then stop sejam..

marathon ketiga
cerita: asmara
9.00 hingga 10.00 malam

marathon keempat
cerita: lagenda budak setan
10.00 mlm hingga

teror tak aku bermarathon..
takdelah tiap-tiap hari
kalu tiap-tiap hari..
mau kena ketuk kepala ngan papa den...


Synopsis:

TAKERS revolves around a notorious group of criminals (Idris Elba, Paul Walker, T.I., Chris Brown, Hayden Christensen and Michael Ealy) who continue to baffle police by pulling off perfectly executed bank robberies. They are in and out like clockwork, leaving no evidence behind and laying low in between heists. But a hardened detective (Matt Dillon) is close on their heels, hell-bent on solving the case. When the gang attempts to pull off one last job with more money at stake than they ever imagined, it becomes a complex game of double cross and who’s “taking” who.

detail lagi klik sini : takers-nuffnang

Oktober 05, 2010

kasi besar itu gambar..kasi nampak sume..


selalu2 nya ..aku letak gambar pun ala kadar je kan..tapi start hari ni ...aku nak letak gambar besar2 biar puas hati korang tengok...iyelah..aku kan dah berbadan over size...tapi tak bermakna aku malu..(ahaks..malulah..)but kte kena lah yakin ngan diri sendiri kan..

so korang layan lah lagi saki baki gambar-gambar kami sekeluarga bercuti di pangkor laut..ini gambar-gambar kebanyakan waktu kami di beach..beach di pangkor laut ini (according dari orang pangkor sendiri) adalah sepuluh tercantik di dunia..for me..takdelah cantik sangat coz rasa2nya ada lagi cantik kot...tgk pulau mabul si lieya pergi tu lagi cantik kot..hehehe..


kami nak pergi mana2 kena naik van shuttle..sementara nak tunggu..kami dua beranak bergedik2 lah...muka ku yang tulus mulus suci murni..cuma sedikit bam2 je..abaikan..janji cik suri cute..ahhaha


ini bukan aksi 18sx yek..ini adalah pandangan normal apabila berada di pantai2 international camni..nak lagi best..g je kampung aku..kat cherating lama..siap bogel lagi..hehehe
actually yang berbaju mandi tu ..anak bos papa den...so cute dua beradik ni..speaking london..malay dont know..aku yang tercengang kalu dengan dia berborak dengan cik suri..so comel..wish suri leh speaking london sebelum 7 thn..


aku ngan suri...ombak dia besar sebab baru lepas hujan..sekarang musim hujan lah wei...


disebabkan ombak besar..aku tak bagi lah cik suri ni main air dalam2..cik suri ni kalau air memang suka..tak takut pun ombak2 tu..nnti mama antor suri g kelas swimming yek..leh mama tumpang sekaki kan..


air nun hijo...tapi sayang baru lepas hujan so...berkeruh sikit..


papa yang suka membawa suri vacation...tapi dalam malaysia je sayang...tapi papa den dah janji nak bawak kte g oversea satu hari nanti..akan ku tungguuuuuuuuuuu


picture comel sempat aku snap..


aku dah penat..so snap gambar dari tempat aku baring2 je..sib baik gumuk..kalu tak dah berbikini two pieces je..hahaha



menemani anak dara bermain pasir..


suri yang mencangkung comel..hehehe..


yang tengah dukung baby tu adalah aunty liza with sweet doter ariana..topi ala2 beach..memang di beach pun...

conclusion untuk part kami ke pangkor laut resort adalah best gilerrrrrrrrrr....maybe ada masa..ada duit..kitorang akan pergi lagi ...sebab tak puas...harap2 pangkor laut ni dapat kekalkan pantai dan environment dia..aku suka surrounding dia..

entri terbaik mamasuri